All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

H Siemens Healthineers απέκτησε τη Fast Track Diagnostics

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Siemens Healthineers υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Fast Track Diagnostics (FTD) με έδρα στο Λουξεμβούργο, ενός παγκόσμιου προμηθευτή διαγνωστικών εξετάσεων που, σε αντίθεση με μια μόνο κλινική εξέταση, μπορεί να κάνει τη διάκριση μεταξύ ιών, βακτηρίων ή άλλων λοιμώξεων με μία μόνο εξέταση.

Με την εισαγωγή των προϊόντων της FTD στο χαρτοφυλάκιο των μοριακών διαγνωστικών εξετάσεων, η Siemens Healthineers επενδύει περαιτέρω στην ιατρική ακριβείας και στην καλύτερη εμπειρία του ασθενούς μέσω λύσεων που εξαλείφουν την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες διαγνωστικές εξετάσεις, μειώνοντας το χρόνο και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών.

Η απόκτηση της FTD αυξάνει το μενού του Μοριακού Συστήματος¹ VERSANT® kPCR της Siemens Healthineers με περισσότερες από 80 αναλύσεις και συνδρομικά πάνελ, μετατρέποντας την παροχή φροντίδας για τους πελάτες της, με μια ολοκληρωμένη λύση για τις μοριακές εξετάσεις των  μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, η ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα της FTD επιτρέπει στη Siemens Healthineers να εξυπηρετεί αποτελεσματικά μια ευρύτερη βάση πελατών.

«Με την ενσωμάτωση των υψηλής ποιότητας και οικονομικά αποδοτικών λύσεων της Fast Track Diagnostics στο δικό μας χαρτοφυλάκιο μοριακών διαγνωστικών εξετάσεων αιχμής, η Siemens Healthineers συνεχίζει να ενισχύει και να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα των μοριακών εξετάσεων και της ιατρικής ακριβείας», δήλωσε ο Fernando Beils, Head of Molecular Diagnostics της Siemens Healthineers. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τα προϊόντα της FTD και μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης στην οικογένεια της Siemens Healthineers».

Οι εξετάσεις της FTD είναι συσκευασίες αντιδραστηρίων Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (PCR) σε πραγματικό χρόνο, που επιτρέπουν τόσο τις μονήρεις (singleplex) όσο και τις συνδρομικές εξετάσεις. Η PCR είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των νουκλεϊνικών οξέων (RNA και DNA) σε εργαστηριακά δείγματα, επιτρέποντας στους κλινικούς ιατρούς να διαγνώσουν λοιμώξεις μόλις με ένα μικρό δείγμα ασθενών. Οι εξετάσεις στοχεύουν σε καταστάσεις  όπως οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η γαστρεντερίτιδα, η μηνιγγίτιδα, η ηπατίτιδα, οι μολύνσεις των ανοσοκατασταλμένων, οι τροπικές ασθένειες, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και οι νόσοι της πρώιμης παιδικής ηλικίας και μπορούν να ανιχνεύσουν πάνω από 140 ιούς, βακτήρια, παράσιτα και μύκητες. Με την ενοποίηση των εξετάσεων για το φάσμα των μολυσματικών ασθενειών σε ένα ενιαίο μοριακό οικοσύστημα και την πρακτικά ανοιχτή πλατφόρμα, η Siemens Healthineers εξασφαλίζει την απόδοση από την εκχύλιση έως την ανίχνευση, καθώς και την αυξημένη αποτελεσματικότητα ροών εργασίας για μοριακά εργαστήρια όλων των μεγεθών.

«Ο συνδυασμός του ευρέος φάσματος αναλύσεων της FTD με το χαρτοφυλάκιο της Siemens Healthineers σημαίνει σπουδαία πράγματα για όλους τους πελάτες μας παγκοσμίως», λέει ο Bill Carman, Διευθύνων Σύμβουλος της Fast Track Diagnostics. «Με τη συγχώνευση των προσπαθειών μας, παρέχουμε τη δυνατότητα στους παρόχους υγείας να ανταποκριθούν στις τρέχουσες προκλήσεις τους και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς».

«Για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών μας και της αγοράς μοριακών εξετάσεων, τους παρέχουμε τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης φροντίδας των ασθενών τους», επιβεβαιώνει ο Dr. David Stein, Head of Strategy & Innovation της Siemens Healthineers. «Αυτό το συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός, μαζί με τα νεότερα μέλη της ομάδας μας από την FTD, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στους πελάτες μας των μοριακών διαγνωστικών υπηρεσιών και στους ασθενείς τους».
Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Siemens Healthineers θα περιλαμβάνει τώρα τις εγκαταστάσεις της FTD στο Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Ινδία, καθώς και το εργατικό δυναμικό περίπου 80 εργαζομένων. Η FTD θα συνεχίσει να λειτουργεί με την επωνυμία Fast Track Diagnostics σε όλο τον κόσμο.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500