All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Η Sanofi και η Principia ανακοίνωσαν συμφωνία για την ανάπτυξη υποψήφιου φαρμάκου για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Sanofi θα αναπτύξει την ερευνητική από του στόματος θεραπεία της Principia Biopharma Inc. η οποία φαίνεται πολλά υποσχόμενη στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ) καθώς και, δυνητικά, άλλων νόσων του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).

Λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης που υπογράφηκε, η Sanofi θα αναπτύξει τον αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Bruton (BTK) (PRN2246) της Principia, που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να εισέρχεται στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό  διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και να επιδρά στη σηματοδότηση των ανοσοκυττάρων και των εγκεφαλικών κυττάρων. Επί του παρόντος, το PRN2246 βρίσκεται υπό κλινική ανάπτυξη.
“Η συμφωνία μας με την Principia αποτελεί ένα παράδειγμα της στρατηγικής δέσμευσης της Sanofi να ενισχύει την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων στο πεδίο της ΠΣ και των νευρολογικών νόσων,” δήλωσε η Rita Balice-Gordon, PhD, Global Head of MS/Neuroscience Therapeutic Research Area της Sanofi. “Συμπληρώνοντας την εσωτερική τεχνογνωσία R&D της εταιρείας μας, οι σχέσεις με εξωτερικούς συνεργάτες όπως η συγκεκριμένη συνεργασία είναι δυνατό να επιταχύνουν την παροχή νέων θεραπειών σε ασθενείς που ζουν με αυτές τις σοβαρές ασθένειες”.

“Η Sanofi είναι ο ιδανικός συνεργάτης για το PRN2246. Η συμφωνία επιτρέπει στην Principia να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της  τυροσινικής κινάσης του Bruton στη νευρολογία εξασφαλίζοντας έναν ισχυρό συνεργάτη για το PRN2246 ενώ η εταιρεία μας θα εστιάσει τους εσωτερικούς πόρους της που ασχολούνται με τον κορυφαίο αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Βruton παράλληλα και σε μία άλλη θεραπευτική κατηγορία,” δήλωσε ο Martin Babler, Chief Executive Officer της Principia Biopharma. “Το PRN2246 είναι ένας ιδιαίτερα δραστικός αναστολέας της τυροσινικής κινάσης του Bruton που διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, και για τον οποίο θεωρούμε ότι είναι απολύτως κατάλληλος για τη θεραπεία της ΠΣ και άλλων νευρολογικών διαταραχών.”

 

Η Sanofi θα λάβει αποκλειστική, παγκόσμια άδεια εκμετάλλευσης

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Principia θα παραχωρήσει στη Sanofi μία αποκλειστική, παγκόσμια άδεια εκμετάλλευσης που αφορά στην ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του PRN2246. Η Sanofi θα παραχωρήσει στην Principia ως προκαταβολή το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων, με μελλοντική καταβολή ποσού βάσει συγκεκριμένων στόχων που ενδέχεται να αγγίξει τα 765 εκατ. δολάρια, καθώς και δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις πωλήσεις προϊόντων. Η Principia διατηρεί το δικαίωμα να συγχρηματοδοτήσει την ανάπτυξη Φάσης 3 με αντάλλαγμα είτε αυξημένα δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις προϊόντων είτε τη ρύθμιση επιμερισμού κερδών και ζημιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2017, καθώς υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500