All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Bρήκαν στο μητρικό γάλα το "φάρμακο" για τον καρκίνο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ο θηλασμός προστατεύει τη μητέρα από την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας ωστόσο, εντόπισαν τυχαία στο μητρικό γάλα ένα θαυμαστό συστατικό, με το όνομα "Άμλετ", που έχει τη δυνατότητα να "σκοτώνει" τα καρκινικά κύτταρα.

"Προς έκπληξή μας, όταν προσθέσαμε αυτό το συστατικό του γάλακτος, τα κύτταρα του όγκου πέθαναν", αναφέρει η καθηγήτρια ανοσολογίας Catharina Svanborg. Η Svanborg ανέλυε το μητρικό γάλα ψάχνοντας για αντιμικροβιακούς παράγοντες που είναι γνωστό ότι περιέχονται στο μητρικό γάλα σε αφθονία και ανακάλυψε έναν ισχυρό αντικαρκινικό παράγοντα.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο συστατικό σε ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης και διαπίστωσαν ότι σε όσους εγχύθηκε η συγκεκριμένη ουσία, άρχισαν μέσα σε λίγες μέρες να εμφανίζουν απόπτωση (θάνατο) καρκινικών κυττάρων, τα οποία αποβάλλονταν διά των ούρων.
Aυτό όμως που επίσης εντυπωσίασε τους επιστήμονες, είναι ότι το συστατικό "Άμλετ" στοχεύει μόνο τα καρκινικά και όχι τα υγιή κύτταρα, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία που προσβάλλουν και τους υγιείς ιστούς.
Ο τρόπος δράσης του συγκεκριμένου συστατικού είναι εξίσου θαυμαστός. Η ουσία "προσπερνά" την εξωτερική άμυνα του κυττάρου και στοχεύει στα μιτοχόνδρια, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του κυττάρου και στον πυρήνα του. Έτσι, το κύτταρο ξεμένει από ενέργεια και τελικά πεθαίνει!
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο συστατικό από μητρικό γάλα θα μπορούσε  να βοηθήσει επίσης τους πάσχοντες από καρκίνο του εντέρου και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500